Levenskunstenaar

 

Reiki

Algemeen

Reiki is het vrij laten stromen van de universele energie. De stroom is er. Onze openheid en ontvangkelijkheid ervoor kunnen we vergroten, verruimen. Als we meer inverbinding zijn met deze universele levenskracht vergroot onze zelf-helend vermogen, zowel lichamelijk als psychisch. We worden milder, blijer en krachtiger. We leven vanuit het volle besef dat we deel zijn van het grote geheel, dat we elke dag kunnen kiezen voor verbinding , liefde en geluk. Reiki helpt ons deze verbinding te maken. Onze handen zijn de instrumenten waarmee de verbinding tot stand komt. Hoewel je reiki kunt gebruiken om anderen te ondersteunen in het genezingsproces is reiki in de eerste plaats voor jezelf bedoeld. Voor je eigen heelwording en ontwikkeling. Door zo met reiki te werken bevestig je elke dag opnieuw: "ik mag ontvangen" , "ik ben de moeite waard" , ik kies voor ontspanning en geluk". Het mooie van Reiki is zijn eenvoud. Altijd en overal kun je je handen neerleggen en de energie laten stromen. Algemeen kun je zeggen dat Reiki harmoniserend werkt op een aantal polen in onszelf:

  • lichaam en geest
  • gevoel en verstand
  • bewustzijn en onderbewustzijn

Het evenwicht tussen deze delen is van wezenlijk belang voor onze algehele ontwikkeling:fysiek,emotioneel, mentaal en spiritueel. Zo is Reiki een krachtige ondersteuning bij de genezing van vele ziektes, het werkt in op de oorzaak van de ziekte. Er vindt heling plaats van onverwerkte emotionele ervaringen die de oorzaak zijn van veel klachten .

Reiki cursussen

Bent u geïnteresseerd in een reiki cursus dan kunt u contact opnemen met Reiki-master: Paul Barnhoorn, tel: 045-5324357, www.reikimaster.nl.

 

 

Hendrik Regelink | T. 043-4081203 | GZ-Psycholoog
Julianaweg 21, 6265 AH St. Geertruid